Sunday 10 March 2013

αδωνιlicious

Ρεπορτάζ για το UNFOLLOW στο Mega, έχοντας μόνο τη μία πλευρά

πηγή: Συσπείρωση 

«Ρεπορτάζ», το οποίο αναπαράγει αυτούσιες φράσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Α.Γεωργιάδη, παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA για το θέμα που έχει προκύψει με το περιοδικό Unfollow. O σταθμός δεν έδωσε το λόγο σε συντάκτες του περιοδικού παρά μόνο σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ αποσιώπησε σχόλιο που είχε γράψει για το θέμα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δ.Τρίμης.

Παράλληλα το ρεπορτάζ του σταθμού αφήνει να ακουστούν δηλώσεις του Α.Γεωργιάδη ο οποίος επιχειρεί να συνδέσει το περιοδικό με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κόβει την απάντηση του βουλευτή του κόμματος από το ίδιο video.

To MEGA αποκρύπτει κάθε σύνδεση του εξωφύλλου με τα βασανιστήρια πολιτών που πραγματοποιεί η κυβέρνηση Σαμαρά και αναμασά απλώς την επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας.

Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού υπογράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου, η οποία χρησιμοποιεί προτάσεις του Α.Γεωργιάδη για «σφαίρες» (;) στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, χωρίς να τις αποδίδει στην πηγή τους.

Απαντώντας στο φιλοκυβερνητικό ξέσπασμα του MEGA η δημοσιογράφος Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, από την συντακτική ομάδα του Unfollow,  ανάρτησε το παρακάτω σχόλιο στο λογαριασμό της στο Facebook:

“Ευχαριστούμε το MEGA και την κ. Όλγα Τρέμη για τη διαφήμιση αλλά έχουμε μερικές απορίες: Το σπικάζ το έστειλαν γραμμένο από το Μαξίμου; Τόσοι δημοσιογράφοι και δεν βρέθηκε ένας να ενημερώσει τον διευθυντή ειδήσεων κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο για την ανακοίνωση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ; Τέλος, το UNFOLLOW δεν γράφει πουθενά τους λόγους για τους οποίους επέλεξε αυτό το εξώφυλλο;”

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση εναντίον του Unfollow γίνεται ένα μήνα μετά τις απειλές δολοφονίας συντακτών του περιοδικού, οι οποίοι αποκάλυψαν σκάνδαλο λαθρεμπορίας πετρελαίου, στο οποίο εμπλέκονται οι κύριοι Μελισσανίδης και Λάτσης. Το θέμα έκανε το γύρο του κόσμου από μέσα ενημέρωσης όπως το Al Jazeera αλλά αποσιωπήθηκε από τα μεγαλύτερα ελληνικά κανάλια.

Στην υπόθεση είχε παρέμβει τότε ο στενός συνεργάτης του Έλληνα πρωθυπουργού, Φαήλος Κρανιδιώτης, με την ιδιότητά του ως δικηγόρος του Μελισσανίδη, ζητώντας από το περιοδικό να απομακρύνει αναρτήσεις του από το διαδίκτυο.

Το τελευταίο διάστημα ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ.Μουρούτης επιχείρησε να στοχοποιήσει δημοσιογράφους του Unfollow, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ενώ ανώνυμα account, που συχνά αναπαράγουν θέσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αναρτούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες συντακτών του περιοδικού.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Στο κείμενό μας αναμέναμε απάντηση του MEGA αλλά τελικά απολογήθηκε ο αναπληρωτής γραμματέας του γραφείου πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Πέτρος Μποτσαράκος – επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας των δυο μαγαζιών.

πηγή: paron

No comments:

Post a Comment