Tuesday 19 March 2013

με ένα Λούγκερ στον κρόταφο..



Αυτά τα χέρια, οι μούντζες με το δασύτριχο ΟΧΙ των Κυπρίων, δεν είναι μόνο στα προτεσταντικά μούτρα των ωμών εκβιαστών, αλλά και σε αυτά των εδώ θλιβερών νενέκων, του πολλάκις «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» και του «Σας γαμάω με πόνο στην καρδιά» που ακούμε τρία χρόνια τώρα…..

Και για όσους βιαστούν να προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν την εξόφθαλμη διαφορά ήθους, θάρρους και αξιοπρέπειας, με τα εδώ νούμερα, υποστηρίζοντας ότι «η Κύπρος ήταν και είναι διαφορετική περίπτωση…δεν χρωστάει 400 όπως εμείς..», να τους πω καθόλου ταπεινά, ότι ντάρλινγκς δεν σας παίρνει ούτε ο ύπνος πλέον….

Γιατί και οι Κύπριοι φάγανε στη μάπα τις γερμανικές απειλές περί χρεοκοπίας και αρμαγεδδώνα που θα εξαφανίσει τα ευρουλάκια και ό,τι άλλο έχουν και δεν έχουν, κι εκεί δόθηκαν ξεδιάντροπα τελεσίγραφα να ψηφίσουν αυτό που "πρέπει", κι εκεί μίλησαν για άτακτες επιστροφές στη λίρα.

Οι μάγκες οι κουμπάροι όμως, όταν ήρθε η κρίσιμη εκείνη ώρα, που έπρεπε να αποφασίσουν και να πάρουν πάνω τους το κρίμα της Ιστορίας, δεν άντεξαν το βάρος, "δείλιασαν" και είπαν άλλο ένα περήφανο "ΟΧΙ"...

Ούτε ένα "ίσως" δεν ακούστηκε..

Την ίδια ώρα που τα δικά μας παλικάρια εδώ, έχουν ξεσκιστεί στο τσιφτετέλι...

Δεν είναι αστείο πάντως? Η μικρή Κύπρος, μια "χούφτα" (του 0,2% της Ε.Ε.) "ανυπότακτων" να υπερασπίζεται με σθένος και σε μια κατάσταση «δεν ξέρω προς τα που τραβώ, μα πίσω δε γυρίζω» την Ιερή Αγελάδα του Καπιταλισμού: τις τραπεζικές καταθέσεις!

Και να τις προστατεύει από τι? Από το παράλογο της φύσης του…..να απαιτεί δηλαδή να μοιράζεται τις ζημίες του και μόνο…..

No comments:

Post a Comment