Tuesday 26 March 2013

μόνο για το χιούμορ σας

Ζηλεύω τους Γερμανούς; Όχι ακριβώς...


Πρώτα από όλα τους θεωρώ λίγο μίζερους. Αγχωμένους. Τρώγονται από την ίδια την αλαζονεία τους. Δεν έχουν ωραίο κλίμα, αν και ανησυχώ ότι μπορεί και να θέλουν το αυθαίρετο καλυβάκι μου στα βραχάκια... Με τα χταπόδια και το ούζο στα 100 μέτρα...

Αλλά να το δω πιο κυνικά...

Δύο φορές τα τελευταία 100 χρόνια προκάλεσαν πόλεμο με περίπου 80 εκατομμύρια νεκρούς, εκ των οποίων κάμποσα εκατομμύρια, εν ψυχρώ και εκ προμελέτης βιομηχανικές εκτελέσεις.

Και τις δύο φορές σώθηκαν από τους ...Ρώσους, την πρώτη όταν έγινε η βολική και κατά τι αγορασμένη επανάσταση του 1917, την δεύτερη, όταν από φόβο των Ρώσων σώθηκαν από τους ...Αμερικάνους.  Αν και τους στοίχισε κομματάκι...

Κάπως εκμεταλλεύτηκαν τον Ψυχρό, είτε με προπαγάνδα, είτε με πράκτορες, είτε από αφέλεια των άλλων, σίγουρα με μαεστρία, να χρηματοδοτηθούν, να γίνουν "σημαία Ελευθερίας" ich bin ein Berliner και τέτοια τρυφερά, να συγχωρεθούν οι αμαρτίες και τα χρέη τους και να γίνουν "θαύμα". Μαγκιά, μαγκιά, εάν δεν υπήρχαν Σοβιετικοί από την εποχή του Parvus θα έπρεπε να τους είχαμε εφεύρει...

Εκμεταλλεύτηκαν μια χαρά τις επιθυμίες της Αμερικής, και τις φαντασιώσεις των Γάλλων και πήραν την επανένωσή τους. Έφτιαξαν μια Ευρώπη που παραμύθιασε ένα σωρό λιγούρια με παροχές και μουσικές, και τους μετέτρεψε σε περίοικους και είλωτες, την ίδια στιγμή που μάζευαν, μάζευαν, μάζευαν πλεονάσματα. Μαγκιά.

Έφτιαξαν ένα παραμύθι περί Κλιματολογίας, που το πούλησαν εντέχνως και για να εισπράττουν, και να εξισορροπήσουν προς όφελός τους τα ενεργειακά συγκριτικά μειονεκτήματα που είχαν και έχουν.

Εκμεταλλεύτηκαν μια χαρά, αν δεν έστησαν οι ίδιοι, τις "κρίσεις" για να παίξουν "πάρτα όλα", τα πήραν, τα παίρνουν, μαζεύουν, μαζεύουν, μαζεύουν, και δεν τους σταματάει τίποτα.

Τίποτα;  Έτσι φαινόταν και στον Β' ΠΠ Μόνο που είναι αξιοζήλευτοι επειδή μαθαίνουν και προσαρμόζονται.  Αλλά συνήθως κολλάνε στο ότι σχεδιάζουν, και τα σχέδια κολλάνε σε ανθρώπους. Ενοχλητικούς ανθρώπους.


Τι ενοχλητικά πράγματα οι άνθρωποι... Και θέλει προσοχή πώς τους ξεφορτώνεσαι να μην σου κάνουν κακές δημόσιες σχέσεις.
 
πηγή: archaeopteryx

No comments:

Post a Comment