Tuesday 31 December 2013

ευχές που πιάνουν

[.......]


Η αλήθεια είναι ότι μας είχαν «ξεγραμμένους»! Όλο και περισσότεροι πόνταραν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, ότι θα βγούμε από το ευρώ, ότι θα μας θυσιάσουν σαν την «Ιφιγένεια» της Ευρώπης, για να γίνουμε «παράδειγμα προς αποφυγήν» για τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες, κι ότι τελικά θα μείνουμε απομονωμένοι από παντού!

Μέσα σε λίγους μήνες διαψεύσαμε τις «Κασσάνδρες»!

–Είπαμε ότι θα αποτρέψουμε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Λίγοι το πίστευαν τότε. Αλλά το πετύχαμε!

Είπαμε ότι θα αλλάξουμε το μείγμα της οικονομικής πολιτικής, για να υπάρξουν «ανάσες» για την Οικονομία. Τώρα με την χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε, όλα όσα χρωστά το δημόσιο στους ιδιώτες εδώ και χρόνια, θα ξεπληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες! Οι τράπεζες πλέον ανακεφαλαιώνονται, για να μπορούν να δίνουν δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η ρευστότητα θα επιστρέψει στην ελληνική αγορά. Και τα χρήματα που θα μπουν στην ελληνική οικονομία, την επόμενη χρονιά, θα είναι – για πρώτη φορά – περισσότερα από εκείνα που θα βγουν εξ αιτίας της λιτότητας!

Εξασφαλίσαμε για το δάνειο όρους που δεν έχουν υπάρξει ποτέ και πουθενά:     Για δέκα χρόνια δεν θα πληρώνουμε τόκους. Για δεκαπέντε χρόνια δεν θα πληρώνουμε χρεολύσια. Και με επιτόκια δανεισμού από τα πιο χαμηλά στην Ευρώπη…

Όλα αυτά, πράγματι, δίνουν «ανάσες» στην οικονομία. Επιτρέπουν να ξεκινήσουν επενδύσεις, να σωθούν θέσεις εργασίας, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να βρουν δουλειά οι άνεργοι, να πάρει μπροστά η Οικονομία.

[……..]

– Το 2012 ήταν πολύ δύσκολο. Και το 2013 δεν θα είναι εύκολο… Αλλά μέσα στην επόμενη χρονιά θα φανεί η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.
–Το 2012 κλείσαμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν. Το 2013 θα κερδίσουμε το στοίχημα με το μέλλον.
–Το 2012 είχαμε φτάσει στο χείλος της καταστροφής, έτοιμοι για το άλμα στο κενό! Το 2013 θα κάνουμε το άλμα προς το μέλλον.
–Το 2012, που αφήνουμε πίσω μας, συμβόλισε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής! Το 2013 συμβολίζει την αρχή της Αναγέννησης της χώρας μας.

[……]

Το μπορούμε και το αξίζουμε!
Καλή Χρονιά!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

2 comments:

  1. Μεγαλες αληθειες, απο ενα μεγαλο πρωθυπουργο.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. η μεγαλοσύνη του μας πήρε και μας σήκωσε!..

      Delete