Wednesday 18 December 2013

αμήν


Οι νεοναζί του Κυρίου


16 Δεκ, ’13

Pitsirikos

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις Μιχαλολιάκου για τους μητροπολίτες που στήριξαν την Χρυσή Αυγή. Είναι πολύ ενοχλητικό κάποιοι μητροπολίτες να παίρνουν θέση υπέρ της Χρυσής Αυγής αλλά δεν πείραζε καθόλου όταν, επί δεκαετίες, οι μητροπολίτες έστελναν ψηφοφόρους στην Νέα Δημοκρατία αλλά και στο ΠΑΣΟΚ.

Όταν λίγο πριν από τις εκλογές του 2004 ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έπαιρνε ουσιαστικά θέση υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και μετά τις εκλογές ευλογούσε την «Δεξιά του Κυρίου», όλα ήταν πάρα πολύ όμορφα, δημοκρατικά και σωστά.

Γιατί τότε, οι σημερινοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία.

Στην Ελλάδα ζητούμε αλλαγές αλλά, στην πραγματικότητα, δεν θέλουμε να αλλάξει τίποτα.
Κάνουμε σχέδια για το μέλλον, ακούς διάφορα προοδευτικά αλλά ξεχνάμε πως η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που οι εκλεγμένοι πολιτικοί ορκίζονται στον Θεό και όχι στον λαό, ενώ μπαίνει μέσα στη Βουλή ο παπάς και τους ραντίζει με την αγιαστούρα.

Ωραία είναι τα σχέδια για το μέλλον αλλά, αν βάλεις έναν πολυέλαιο στο κοτέτσι, το κοτέτσι δεν θα γίνει παλάτι. Κοτέτσι θα μείνει.

Στην Ελλάδα, οι παπάδες κάνουν εξωτερική πολιτική, νομοθετούν, αντιτίθενται και μπαίνουν εμπόδιο στην καύση των νεκρών, έχουν άποψη για τις προσωπικές ζωές των πολιτών, απειλούν με αφορισμό όσους διαφωνούν με τις παλαιολιθικές απόψεις τους κλπ.

Φυσικά, οι παπάδες μπορούν να έχουν τις απόψεις τους αλλά δεν μπορούν να τις επιβάλουν στους άλλους.

Αν οι παπάδες δεν πληρώνονταν από τα χρήματα των φορολογουμένων, θα ήταν πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους για να μην χάσουν πελάτες.

Αλλά τώρα η Εκκλησία της Ελλάδας ξέρει πως τον έχει δεμένο τον γάιδαρό της. Είναι κι αυτή κρατικοδίαιτη. Και ούτε κουβέντα για να πληρώνονται οι ιερείς από την Εκκλησία και τους πιστούς της ή, έστω, να γίνουν απολύσεις ιερέων, για να μην ζουν τόσοι χαραμοφάηδες δημόσιοι υπάλληλοι εις βάρος μας.

Η παρά φύσιν σχέση της Εκκλησίας με το Κράτος έχει δημιουργήσει το εξάμβλωμα στο οποίο ζούμε.

Είναι ολοφάνερο πως το πρώτο που πρέπει να αλλάξει στην χώρα μας είναι οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

Πρέπει να γίνει διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας τώρα. Χτες.

Διαφορετικά, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Ποτέ.

πηγή: pitsirikos

No comments:

Post a Comment