Saturday 21 December 2013

είμαστε λαθροεταίροι


Η Διεθνής Αμνηστία ζητάει την άμεση διεξαγωγή έρευνας για οδηγίες που φέρεται να έχει δώσει η αρχηγός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους υφιστάμενούς της πρωθυπουργούς να φορολογούνται όσο το δυνατόν περισσότερο οι «μπαταχτσίδες οι Έλληνες» για να γίνει ο «βίος τους αβίωτος».

Τα σχόλια της αρχηγού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Άνγκελα Μέρκελ, διατυπώθηκαν σύμφωνα με το περιοδικό Hot Doc  σε πρόσφατη συνάντησή της με αντιπροσωπεία στουρναροειδών που είχαν μεταβεί στο Βερολίνο για οδηγίες. «…Άμα μου λέγανε σε μια χώρα ότι πήγαινε …, και θα πληρώσεις λίγα και μετά θα είσαι ελεύθερος, να ζεις, να διασκεδάζεις, να ξύνεις τ’αρχίδια σου, μια χαρά. Αυτό το δοκιμάσαμε, πήρατε εξοπλισμούς … και μετά το διατηρήσαμε, για ποιο λόγο; Πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο…», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Εάν είναι ακριβείς, οι βαθιά σοκαρίστηκες δηλώσεις που σήμερα αποδίδονται στην Αρχηγό της Ευρωζώνης θα αποκάλυπταν εσκεμμένη περιφρόνηση των βασικών αρχών του δικαίου, της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.», δήλωσε ο John Dalhuisen, Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να αναλογιστεί κατά πόσο τα σχόλια αυτά έχουν γίνει και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για να διασφαλίσουν ότι η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση τηρεί το σύνταγμα και προστατεύει τα δικαιώματα των ελλήνων και το συμφέρον του λαού.»

«Σε ένα πλαίσιο στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται υπό αυξανόμενο έλεγχο για κοινά συμφέροντα και πρακτικές με το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή, οι φερόμενες οδηγίες από τον ανώτατο άρχοντα για την επιβολή της φορολαίλαπας στην Ελλάδα δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί. Ούτε η χαρακτηριστική mouga για το θέμα από τους έγκριτους παπαγάλους στα δελτία ειδήσεων, σημαίνει ότι δεν χρειάζεται λεπτομερής και ανεξάρτητη διερεύνηση της αυθεντικότητας αυτών των οδηγιών.»
 
η αληθινή είδηση (δηλαδή το αληθινό χάλι μας) εδώ

No comments:

Post a Comment